I bottnen av tabellen blir läget allt kärvare för Helsingfors IFK. Lördagens besök i Villmanstrand gav bara en poäng i bottenmötet mot SaiPa, som vann med 2–1. HIFK har bara vunnit en av åtta matcher och ligger näst sist. Ilves är jumbo trots en 3–2-seger borta mot Jukurit efter förlängning.

Vasa Sport såg länge ut att skrälla på bortais mot regerande mästarlaget Tappara. Liganykomlingen Tony Sund stod för ett mål och två assist från sin backplats och Sport ledde med 4–2 efter två perioder. Tappara reducerade med sju minuter kvar och kvitterade till 4–4 i spel sex utespelare mot fyra i slutet av ordinarie speltid. Drygt två minuter in i förlängningen satte Jukka Peltola segermålet för Tappara.

HPK slog Kärpät med 3–1 då lagen möttes för tredje gången denna säsong. Jukurit föll hemma mot Ilves med 2–3 efter strafftävling.