En bebyggd stugtomt vid Andra sjön på 1 585 kvadratmeter får lösas in av arrendatorerna Yngve, Henrik, Kjell och Marianne Jakobsson för 36 500 euro.

Priset är det samma som stadens anlitade värderare satte, en värdering som också arrendatorerna nöjer sig med. Inlösningspriset 36 500 euro är i kraft i ett år efter att styrelsens beslut vunnit laga kraft.

Ute på Granskär får Clas Westerlund lösa in sin arrendetomt på 2 000 kvadratmeter för 15 461 euro. Tre separata värderingar har gjorts på byggplatsen, eller en av staden och en av arrendatorn. Eftersom de skilde mer än 20 procent lät staden göra en tredje värdering som fastställde priset för stugtomten till 15 461 euro, eller det pris som styrelsen beslöt att Westerlund betalar om han inom ett år köper loss sin tomt.

Ronny och Johanna Haglund får likaså lösa in 2 000 kvadratmeter stugtomt ute på Granskär för 19 336 euro, ett pris som stadens värderare så sent som i juni i år granskade på Haglunds tomt och som Haglunds meddelat att de nöjer sig med.

Av de arrendetomter som staden hittills godkänt för inlösen är det 47 arrendatorer som fram till maj i år köpt ut sina tomter till ett sammanlagt belopp på knappt 1,5 miljoner euro. Det innebär att hälften av dem som begärt om inlösen också förverkligat köpet av sina tidigare arrendetomter.

Köpebrev för drygt tio stugtomter väntar ännu i stadshuset på att undertecknas. Från en handfull arrendatorer, vilkas tomter också är godkända för inlösen, har ingen kontakt alls tagits och inlösningsprocessen gått i stå.