Vill du vara med och glädja andra som lucia? Anmäl dig själv eller någon du känner som är utåtriktad, har en god sångröst och är minst 16 år till uppdraget som ÖT:s och Lions lucia. Det är en fördel om man är van att uppträda, men huvudsaken är att man vill pigga upp någons vardag i december.

Luciafirandet brukar vara roligt och ett minne för livet för lucia och tärnorna, men det tar förstås också en massa tid från skolarbetet under den korta men intensiva perioden. Det är också lärorikt och därför brukar många skolor ge studiepoäng, så det lönar sig att fråga om det gäller just i din skola ifall du är intresserad av att ställa upp!

I fjol blev det ingen traditionell luciakröning med parad i Karleby eftersom inga kandidater anmälde sig. Däremot ordnades en luciakväll med flera tidigare luciaföljen. I år gör man ett nytt försök att få ihop kandidater.

Skicka in kandidatens namn, telefonnummer och e-postadress och berätta varför du eller någon du känner skulle passa som lucia. Om du anmäler någon annan, kom ihåg att bifoga dina egna kontaktuppgifter och – framförallt – att fråga kandidaten om lov innan. Mejladressen är red@hssmedia.fi. Skriv i mejlet om det gäller lucia i Karleby eller Jakobstad.

Ifall du hellre vill skriva ett brev skickar du uppgifterna till ÖT, Strandgatan 8–10, 67101 Karleby. Märk kuvertet ”Lucia 2023 Karleby”. Sista anmälningsdag är onsdagen den 18 oktober klockan 18.

ÖT ordnar luciaomröstningen i samarbete med Lions Gamlakarleby. Intäkterna från insamlingen som ordnas i samband med att man röstar går till välgörande ändamål.