En dag på brandstationen i Karleby, Jakobstad och Larsmo

För många barn är brandmännens jobb speciellt spännande. På lördag finns chansen att kolla in hur det går till under en dag på brandstationen. Både vuxna och barn kan få öva på att släcka en brand och lära sig hur man kontrollerar en brandvarnare.

Brandstationer som är öppna klockan 10 till 14 i regionen är Jakobstads brandstation, brandstationen i Karleby och Larsmo brandstation.

Julmarknader

Vill du börja höja julstämningen så drar julmarknadssäsongen i gång för fullt i helgen. I vår stora julmarknadsguide kan du kolla om det finns någon som skulle passa dig. Den här första helgen ordnas det marknader i Karleby, Kronoby, Pedersöre och Larsmo.

Spektakeldag i Jakobstad

Guld och glitter och allt från aktivitetsbana och pysselaktiviteter till uppvisningar och musikframträdanden utlovas när Spektakeldagen ordnas i Campus Allegro klockan 10-14 på lördag. Den är en del av Ruskfestivalen, som i övrigt bjuder på högklassig kammarmusik fram till lördag.

Skridskoåkning och disco i Jakobstads ishall

Den som vill ha lite mer vintriga aktiviteter kan söka sig till Jakobstads ishall på lördag. Där ordnar KPO ett skridskoevenemang klockan 14-16. Det utlovas roliga lekar på isen och till sist lite godsaker.

Under evenemangets första timme kan barnen träffa maskotarna Apsi och Onni och åka skridsko med dem. Evenemanget avslutas med disco.

Pubkväll i Stjärnhallen

För en lite äldre målgrupp ordnas på fredag klockan 19 en pubkväll i Stjärnhallen i Nykarleby. Det blir livemusik, mat och gott att dricka. River E står för musikunderhållningen.

Teatern "Så som elden"

Sugen på teater? Teater Jacob spelar sin småstadspjäs "Så som elden" både på lördag och söndag i Brankis i Jakobstad.

Dixieland på Kulturgaraget

På Kulturgaraget i Karleby kan du på lördag klockan 19 ta dig tillbaka till förbudstiden, börskraschen och art deco-tidevarvet. Här bjuds det på dixieland tillsammans med Kenneth Sjöwall och ett gäng övriga musiker, som lovar leverera livsglad jazz som får alla i publiken att trivas.

Jubileumskonsert med Euforiakören

Euforiakören i Nykarleby bjuder in till 10-årsjubileumskonsert. Här utlovas ett möte mellan rock, pop och schlager i hjärtevärmande skönsång. Konserten ges i Seminariesalen klockan 19 på lördag.

Bob Malmström på Black Sheep

Vill du ta till dig en aning häftigare musik eller vill byta musikstil efter körsången så finns det möjlighet att styra mot Jakobstad senare på lördag kväll. Klockan 22 äntrar Bob Malmström scenen på Black Sheep i Jakobstad tillsammans med polska Death Crusade.

Black Friday på Chydenia

Om du är på julklappsjakt finns det bra möjligheter att fynda i helgen. Black Friday ordnas på fredag och många både fysiska butiker och webbutiker har specialerbjudanden.

I köpcentret Chydenia i Karleby firas Black Friday med bland annat dj från klockan 14 på fredag, och popcorn och sockervadd utlovas till de 200 första. De flesta butiker i köpcentret håller öppet ända till klockan 21.

Gör egna ljus

Fixar du hellre egna julklappar än köper dem så finns det möjlighet till hantverk i helgen. Vid designstationen Knut i Karleby ordnas på lördag klockan 10-14 en workshop där du kan göra dina egna ljus av bivax.