Malin Nyvall.

Malin Nyvall, Nykarleby centrum

– Vi brukar delta varje år med familjen och kommer nog att besöka flera evenemang också i år. Det brukar ju ordnas en del aktiviteter för barnen så det blir säkert något sådant – jag har inte hunnit kolla in årets program i detalj ännu. Juthbackamarknaden är förstås också alltid en höjdpunkt.

Vad är det bästa med Nykarlebyveckan?

– Det bästa är nog att folk samlas på olika evenemang och att man träffar människor som man annars kanske inte träffar.

***

Camilla Juthbacka.

Camilla Juthbacka, Nykarleby centrum

– Jag brukar delta i Nykarlebyveckan och kommer att göra det också i år. Jag har inte hunnit kolla in årets program ännu, men det som intresserar mest är nog torsdagens kulturnatt – och Juthbackamarknaden förstås.

Vad är det bästa med Nykarlebyveckan?

– Jag tycker det bästa är kulturnatten eftersom det är ett evenemang som passar för alla – barn, unga, gamla – och alla är ute på stan då och får ta del av allt som händer.

***

Erik Sandvik.

Erik Sandvik, Socklot

– Jag har inte sett något program ännu så jag vet inte hur det blir i år, det kolliderar dessutom lite med andjakten som börjar den 20 augusti. Men jag har nog deltagit en del tidigare och brukar åtminstone besöka Juthbackamarknaden.

Vad är det bästa med Nykarlebyveckan?

– Det är nog allt folk som är i farten och att träffa människor man kanske annars inte ser så ofta. Jag tycker också om musik och besöker gärna olika sådana evenemang – man får chans att höra mycket bra musik helt gratis.

***

Tarja Kettinen-Nyholm.

Tarja Kettinen-Nyholm, Kantlax

– Jag har ännu inte planerat något, men deltar kanske om jag hinner. Jag brukar nog besöka Juthbackamarknaden och vissa konserter.

Vad är det bästa med Nykarlebyveckan?

– Att den är så mångsidig, där finns något för alla.

***

Artikeln har publicerats i Nykarlebyposten den 3 augusti 2024.