Fredag

Kultur & Fritid koordinerar Nykarlebyveckan med hjälp av föreningar, privatpersoner, organisationer och andra avdelningar inom staden.

Nykarlebyveckan inleds

Det är dags för årets Nykarlebyvecka, och redan på fredag kan du ta del av de första programpunkterna, till exempel picknickkonsert i Ljusparken med open mic klockan 17–21 och parkdisco för barn i årskurserna 3–6 i Topeliparken klockan 18–20. Läs mer om årets Nykarlebyvecka i vår artikel!

***

Benjamin Ingrosso spelar i Jakobstad på fredag.

Benjamin Ingrosso på Centralplan

Sommarens stora konserthelg är äntligen här. Vi inleder på fredag, när svenska popens just nu kanske störst lysande stjärna Benjamin Ingrosso ger en konsert i Jakobstad . Konserten har ingen åldersgräns. Som inspiration inför fredag kan ni kika på hur det såg ut när han spelade på Stockholms Stadion förra helgen (varning för gåshud):

När & var: Fredag 16 augusti. Tidtabell: Klockan 19: Portarna öppnas, klockan 20: Mirella, klockan 20.30: House DJ, klockan 21.30: Benjamin Ingrosso. Centralplan i Jakobstad.

***

Lördag

Varmans på Måtasberget.

Löpevenemang, varmansrally och bäst i Häst i Nykarleby

Nykarlebyveckan fortsätter med massor av program. På lördag går bland annat Nykarleby City run av stapeln, varmansrally på Måtasberget i Jeppo klockan 10 och mångkampen mellan föreningar om vem som är "Bäst i häst" klockan 14 hos Nykarleby Ridklubb.

***

Smaka på teater och korv i Karleby

På lördag kickar Karleby stadsteater igång säsongen. Det blir smakprov från höstens produktioner på stora scenen, loppis, korv och ansiktsmålning för barn på innergården.

När & var: Lördag 17 augusti klockan 10–14. Karleby stadsteater.

***

Familjedag på Centralidrottsplan i Karleby

Dagen inleds med program för barnen, med musik av Arppa och Kiertorata och slutar med toppmatch i division 1 när serietvåan KPV får besök av serieledarna HJK Klubi-04. Gratis inträde.


När & var: Lördag 17 augusti klockan 13. KPV-matchen börjar klockan 16. Centralidrottsplan i Karleby.

***

Hemmamatch för Esse IK

Esse IK:s damer böter SJK-j i division 2-fotbollsmatch på lördag.

När & var: Lördag 17 augusti klockan 14. Bollplan i Ytteresse.

***

Tomas Ledin spelar i Jakobstad på lördag.

Tomas Ledin ställer sig på scenen i Jakobstad

Kan det bli mer klassisk svensk pop än Tomas Ledin? Vi tror inte det. På lördag är det hans tur att ställa sig på Jakobstadsscenen.

När & var: Lördag 17 augusti. Tidtabell: Klockan 19: portarna öppnas, klockan 20: Albin Lee Meldau, klockan 21: DJ, klockan 22: Tomas Ledin. Centralplan i Jakobstad.

***

Söndag

FC-United möter ToU i damtvåan i fotboll på söndag.

När & var: Söndag 18 augusti klockan 14. Unitedplan.

***

Beachvolley, familjedag på Kuddnäs och traktorparad i Nykarleby i dag

Förgyll söndagen med Nykarlebyveckans digra program. I dag har du bland annat chans att gå på beachvolleyturnering vid de sprillans nya planerna klockan 12, gå på familjedag på Kuddnäs klockan 12–17 och se den traditionella traktorparaden klockan 17. Och har du lust att avsluta helgen med ett bastubad i centrum – ta dig till bryggan vid kyrkan klockan 18, där det utlovas mobil bastu för alla som vill.

Helgguiden är ett axplock av sådant som händer i regionen i helgen.