Många med småbarn har nu skickat iväg de små liven till skolan eller dagis. Om ditt barn nyligen har börjat på dagis kan du nästan räkna med att det inte tar många dagar innan ditt barn blir förkyld.

Alla med småbarn vet att de är sjuka nästan hela tiden. Ofta hinner du bara runt knuten efter att du lämnat av barnet på dagis så ringer någon ur personalen och säger att du får hämta ditt barn eftersom barnet har hostat eller näsan har börjat rinna.

Barnläkare Matias Björn.

Johannes, Tomas och Jonny tog reda på hur många gånger per år barn brukar bli sjuka. Det genom att ta kontakt med barnläkaren Matias Björn. Lyssna på hans svar i poddavsnittet.

Historien om bilbarnstolen

När man ska få barn köper de flesta en hel del grejer, bland annat bilbarnstol. Att få in den där bilbarnstolen första gången är som att lösa en omöjlig ekvation. När man sen förstår hur den ska installeras är det lika självklart som att knyta skorna.

Johannes har ett bekant par som inte bara måste lösa en ekvation, utan för dem var installationen av bilbarnstolen kärnfysik. Det är med största sannolikhet ytterst få som har kämpat så länge med en bilbarnstol som dem. Historien om deras bilbarnstol innehåller svett, svordomar och förtvivlan.

Lyssna på historien om bilbarnstolen i det senaste avsnittet.