Att hitta på aktiviteter med barnen under sommarmånaderna kräver oftast inte alltför mycket tankeverksamhet. Värre och svårare är höstmånaderna. Det är blött utomhus, ofta lerigt på marken och värmen har försvunnit för att återvända efter cirka nio månader.

Johannes, Tomas och Jonny har bett lyssnarna om tips på höstaktiviteter och fick in många bra förslag. Lyssna och inspireras! Kanske du hittar någon ny favoritaktivitet att göra med de små liven?

“Nya trafikparken i Vasa är suverän”

Filip Westergård

“Vi spelar ofta spel inomhus med barnen. Snart ska vi lära dem spela pidro.”

Madeleine Wiklund

“Gå regelbundet på picknick utomhus, men välj alltid samma plats så får ni följa med hur naturen förändras."

Ann-Kristin Lillrank

“Besök simhallen och biblioteket, gå längs en vandringsled, ha filmkväll… det finns hur många höstaktiviteter som helst.”

Evelina Lahnakoski

Hemliga resan

Johannes har snackat med Niklas Nyberg, chefredaktör och VD på Bonnier News Finland, om en resa han gjort med sin familj i somras. Resan hette hemliga resan, och planerades av Nybergs fru. Den gick till en hemlig destination och Nyberg och barnen visste ingenting om vad de skulle göra under resan.

Ett väldigt bra koncept som du kan apa efter när du vill göra en annorlunda resa med din familj eller dina vänner.

Niklas Nyberg säger att hans barn gillade hemliga resan.

Utöver höstaktiviteter och hemliga resan pratade de om en springgrupp som Johannes är med i. Jonny fick för sig att alla var maskerade när de sprang och funderade hur det går till.

Du hittar podden på Vasabladets och Österbottens Tidnings webbplatser, men du kan givetvis även lyssna via Spotify eller Apple Podcasts.