Vill du vara med och glädja andra som lucia? Anmäl dig själv eller någon du känner som är utåtriktad, har en god sångröst och är minst 16 år till uppdraget som ÖT:s och Lions lucia. Det är en fördel om man är van att uppträda, men huvudsaken är att man vill pigga upp någons vardag i december.

Luciafirandet brukar vara roligt, lärorikt och ett minne för livet för lucia och tärnorna, men det tar förstås tid från skolarbetet under den korta men intensiva perioden. Därför kan det vara bra att fråga om just din skola ger studiepoäng för lussandet ifall du är intresserad av att ställa upp.

Skicka in kandidatens namn, telefonnummer och e-postadress och berätta varför du eller någon du känner skulle passa som lucia. Om du anmäler någon annan, kom ihåg att bifoga dina egna kontaktuppgifter och – framförallt – att fråga kandidaten om lov innan. Mejladressen är red@ot.fi.

I år blir det ingen omröstning och ingen allmän penninginsamling utan luciaföljet utses genom lottdragning bland de anmälda. Man kan meddela intresse fram till onsdag 23 oktober klockan 18.