Pedersöre

I Pedersöre firas det att böckerna om Pettson och Findus i år fyller 40 år. Under onsdagen ordnas en temadag för hela familjen i Bennäs. Där ges möjlighet att hälsa på Pettsons hönor samtidigt som man pysslar, leker och deltar i olika slags utmaningar. De som vill kan avrunda besöket med pannkakskalas på restaurang AX.

På onsdagskvällen ordnas maskeraddisco i Purmogården. Arrangören hälsar att man gärna får klä ut sig men att valet är fritt.

Nykarleby

I Nykarleby kan de som vill titta på film i höstmörkret göra det tillsammans med vänner. Det ordnas nämligen filmkväll i Pepparkakshuset på fredag.

Jakobstad

I Jakobstad sparkas höstlovet i gång på måndag. Då arrangeras bingo följt av olika spel och lekar i Tobaksmagasinet.

Under tisdag är det sandslottstävling, naturstig och lekar i Snellmanparken som står på programmet.

På torsdag kan fotbollsentusiaster testa både vanlig fotboll och elefantboll i Tellushallen. Samma dag ordnas även innebandy i Rettig sport center.

Höstlovsdagarna i regionen

  • Karleby: 14.10-20.10.
  • Jakobstad: 14.10-20.10
  • Kronoby: 16.10-20.10
  • Larsmo: 17.10-20.10
  • Nykarleby: 16.10-20.10
  • Pedersöre: 16.10-20.10

Larsmo

I Larsmo startar höstlovet på torsdag. Den dagen spelas barnteatern "Ditt och Datt och det borttappade leendet" både i huvudbiblioteket och i Bosund skola. Samma dag kan man också välja att njuta av höstvädret under familjelunken. Familjelunken ordnas såväl på vandringsleden vid Näs skola som vid idrottsparken i Holm. Medalj, trip och något smått och gott utlovas till alla deltagare.

På fredagen visas filmen "Inside Out 2" i Cronhjelmskolan klockan 18.30.

Karleby

I Karleby kan den som går i årskurs 3-6 ge sig ut på en utflyktsdag på cykel på måndag klockan 12. Starten sker från ungdomscentret Vinge och framme vid utflyktsplatsen bjuds det på korv och saft.

På tisdag ordnar Luckan tillsammans med 4H höstlovspyssel i stadsbiblioteket klockan 12-14. Det handlar om en drop in-verkstad där man får tillverka trevliga höstdekorationer.

På fredag ordnas en höstdag i museikvarteret. Då utlovas aktiviteter för barn och barnfamiljer – med massor av upplevelser och även en gnutta äventyr.

Kronoby

I Kronoby är det skridskoåkning som gäller. I Kronoby ishall finns istider för allmänheten alla dagar mellan tisdag och söndag. I Terjärv ishall är det torsdag och fredag som gäller. Olika tider för de som vill åka med klubba och utan klubba finns. Därtill ges alla kommunens skolelever, från förskolan till gymnasiet, möjligheten att simma en gång i Karleby simhall.

Höstlovsguiden är ett axplock av sådant som händer i regionen under höstlovsveckan.