Träningsmatchen Kärpät – Sport slutade 2-4 (0-1, 1-0, 1-3). Filip Riska gjorde Sports öppningsmål tio minuter in i matchen när han tog ett par skär framåt från blå linjen och sedan avlossade ett skott. Kort därefter drog Riska på sig en utvisning, och tjugo sekunder senare satt också Markus Kankaanperä i utvisningsbåset. Men Sport höll ut i numerärt underläge. I andra perioden tog Kärpäts Shaun Heshka mall av Riska. Heshkas skott från blå linjen gick förbi Mika Järvinen och in i mål. Enda skillnaden var att Kärpät gjorde sitt mål i numerärt överläge. Kärpäts 1-1-mål kom 23 minuter in i matchen. Kärpät tog ledningen endast tjugotvå sekunder in i den tredje perioden. När Sport skulle rensa bort pucken bakom eget mål hamnade den hos Niklas Olausson, som passade till Heshka. Kärpäts nyförvärv gjorde sitt andra mål för kvällen. Sport kvitterade sju minuter senare. Olavi Vauhkonen tackade för förtroendet att få speltid och överlistade Jussi Rynnäs med sitt dragskott. Det hann inte ens gå en minut innan nätet rasslade igen bakom Kärpätmålvakten - men däremellan drog Heshka på sig en utvisning för fasthållning. I numerärt överläge passade Joonas Komulainen till Markus Nenonen som fick stå helt ostörd framför Kärpäts mål och sätta in 3-2-målet till Sport. Komulainen satte 4-2 i tom bur med två sekunder kvar att spela.