Sport vann lördagskvällens match med 2–3 (0–0, 1–2, 1–1). Inför matchen intervjuade Nelonen Pro Ari Gröndahl om hur det är att bära poängkungens guldhjälm i Sport. Gröndahl antydde att det nog är någon av hans lagkamrater som borde ha guld på huvudet. – Lite överraskande är det nog att jag har den. Så många poäng har jag inte, fem på åtta matcher. Det är inte jättemycket, men jag tror nog att killarna kommer i gång småningom, sa Gröndahl. Han tyckte att Sport var riktigt bra i fredagskvällens match mot Tappara. – Men vi lyckades inte förvalta våra målchanser. Det känns i alla fall bra att få spela mot samma lag igen direkt och vi ska gå in och sätta tryck på dem direkt så att de får det besvärligt. Under matchen skulle också Olavi Vauhkonen och Joonas Komulainen gå förbi Gröndahl i Sports interna poängbörs. Sport forecheckade bra i första perioden men hade, liksom på fredagskvällen, problem med Tapparas förstakedja Henrik Haapala – Jani Lajunen – Jere Karjalainen. Mike Vaskivuo, som fick starta i avstängde Tommi Tikkas frånvaro, tog matchens första utvisning efter 15.20 när han stod för en solklar hakning på Tapparas ytter Jukka Peltola. Men Sport spelade riktigt bra boxplay och första perioden blev mållös. Andra perioden Markus Kankaanperä inledde andra perioden genom att ta en utvisning för hög klubba redan efter 37 sekunder. MÅL! Tappara får i gång sitt powerplay och Henrik Haapala spelar ut till Valtteri Kemiläinen. Backen avlossar skott och Jere Karjalainen styr in 1–0 efter 22.04. Strax efter målet kom Sport upp med bra fart. Sami Blomqvist spelade ut till Markus Nenonen som avlossade ett rappt handledsskott – och träffade bortre stolpen. Backen Pekka Saravo Tapparas första utvisning för kvällen när han gjorde sig skyldigt till en tripping. Sports powerplay var rätt darrigt, men strax efter att Saravo kommit tillbaka in på isen small det. MÅL! Sport spelar runt bra. Joonas Komulainen får pucken av Aleksi Laakso och spelar in till bjässen Olavi Vauhkonen som parkerat framför målet. Vauhkonen har lite flyt när han vänder om och lyfter in 1–1 efter 27.43. I följande byte började Erik Riska och Jukka Peltola gruffa i mittzon. Medan duon satt och pustade ut tog Mike Vaskivuo en onödig utvisning för tripping, men när Erik Riska kom in på isen igen fick han ett friläge. Tapparas målvakt Dominik Hrachovina lät sig inte luras när lillebror Riska försökte lyfta in med backhanden. Mike Vaskivuo, som inte spelat sedan hemmamatchen mot Ilves 20 september, hade det besvärligt. Två minuter efter att hans andra utvisning tagit slut kom hans tredje. Vaskivuo skulle lyfta Jere Karjalainens klubba men spjälkade i stället upp Karjalainens underläpp. Och den här gången åkte Vaskivuo ut på 2+2 för hög klubba. Sport höll sitt boxplay tätt och Tappara spelade för långsamt och var trubbiga. Sport dödade utvisningen och sedan bjöds publiken i Tammerfors på ett stycke hockeykonst. MÅL! Joonas Komulainen glider mot blå i anfallszon, snurrar till och lurar två motståndare med en nätt passning. Mikko Pukka får tid och utrymme och pangar in sitt första mål för säsongen. 1–2 efter 37.48. Tredje perioden Joel Kiviranta var den första som antecknades i statistiken för tredje perioden. Kiviranta åkte på en småbillig utvisning för hakning. Och det kostade sig. MÅL! Tappara spelar powerplay och yttern Teemu Nurmi smyger fram till bortre stolpen. Pucken studsar åt honom och Nurmi dunkar in 2–2 efter 45.05. Halvvägs in i tredje perioden rullade Sport upp ett bra anfall. Aleksi Laakso spelade in till Robin Salo i slottet, men Salo fick inte fart på fösningen på mål och Dominik Hrachovina parerade med dynan. Tuomas Vänttinen avlossade, och Salo provade igen. Men pucken ville inte in. Men sedan hade Sport massvis med flyt. MÅL! Sami Blomqvist tar en svängom i hörnet och försöker vispa in pucken i slottet. Den tar studs på en motståndare och hamnar hos Markus Nenonen vid främre stolpen. Och Nenonen föser in 2–3 efter 53.49. Och Nenonens mål blev segermålet. Sports laguppställning: 1. Sami Blomqvist – Ville Viitaluoma – Markus Nenonen Markus Nordlund – Markus Kankaanperä 2. Joel Kiviranta – Lassi Kokkala – Tuomas Vänttinen Mikko Pukka – Ari Gröndahl 3. Mike Vaskivuo – Joonas Komulainen – Olavi Vauhkonen Robin Salo – Aleksi Laakso 4. Tomi Körkkö – Filip Riska – Erik Riska Jesse Rantamäki trettonde anfallare Mv: Rasmus Rinne (Mika Järvinen)