Sport besegrade Ilves med 3–4 i förlängning (1–2, 1–0, 1–1, 0–1) i onsdagskvällens ligamatch. Ilves startade matchen väldigt sömnigt, vilket Sport utnyttjade. Redan efter 30 sekunder passade backen Valtteri Ilomäki pucken rakt i bladet på Lassi Kokkala vid mittlinjen. Kokkala trampade loss och avlossade, men Antti Lehtonen i Ilves mål parerade. Med 3.42 spelat tog yttern Eemeli Suomi matchens första utvisning. Halvminuten senare klämtade det. MÅL! Aleksi Laakso glider över blå och slänger samtidigt i väg pucken på mål. Antti Lehtonen får inte ordning på pucken och fumlar den tillbaka åt Laakso som enkelt kan lyfta in 0–1 i powerplay efter 4.12. Efter målet fick Ilves bättre fason på spelet, men Rasmus Rinne var säkerheten själv i Sports mål. Efter 10.10 kom Sports första utvisning när Jesse Rantamäki hade för bråttom ut ur båset och Sport ertappades med sex man på isen. Men Ilves powerplay var ungefär lika effektivt som en lövblåsare i blötväder och Sport kunde enkelt hålla pucken ur egen zon. Mot slutet av perioden gick det undan. Först nätade Sport igen och sedan bjöd Rasmus Rinne, som inlett säsongen strålande, Ilves på ett mål. MÅL! Erik Riska tacklar loss pucken i Ilves hörn, Filip Riska spelar in framför målet och Olavi Vauhkonen är resolut i avslutet. 0–2 efter 16.13. Och: MÅL! Amerikanska centern Mitch Wahl har pucken i Sports hörn. Han märker att Rasmus Rinne inte täpper till vid främre stolpen och skickar in pucken via Rinnes rygg. Wahls första ligamål och 1–2 efter 16.29. Andra perioden Det blev flera bra målchanser åt bägge håll i andra perioden, men bara ett mål. Efter cirka 26 minuter åkte Ville Viitaluoma in i zon och slog en lurig passning in mot mål. Både Sami Blomqvist och Markus Nenonen försökte tvinga in pucken, men ingendera lyckades. Två minuter senare åkte centern Matias Sointu ut för en tripping och Sport fick sitt andra numerära överläge för kvällen. Sports powerplay fungerade helt okej och det blev många några målchanser, men ingen utdelning. Efter utvisningen hade Ilves en bra period och tvingade ner spelet i Sports zon, men Rasmus Rinne tog allt. Tomi Körkkö slapp så när i väg på ett friläge efter 33 minuter, men hemmaförsvaret hann emellan. MÅL! Med dryga minuten kvar av andra perioden snurrar Ilves andrakedja upp Sports trea rejält. Rinne gör räddning efter räddning, men till slut hänger yttern Teemu Rautiainen in 2–2 efter 38.52. Tredje perioden Jesse Rantamäki var först ut med att statistikbokföras i tredje perioden – för en hakning. Och den här gången var Ilves powerplay läckert. MÅL! Ilves spelar runt snabbt och skickligt och tvingar ihop Sports boxplayformation. När trafiken vid målet är som tätast avlossar backen Teemu Aalto från blå och sätter sin första balja för säsongen. 3–2 i powerplay efter 42.47. Det hann inte gå mycket mer än en minut efter målet förrän Markus Kankaanperä brände propparna vid eget mål och åkte ut för roughing. Ilves fick till bra tryck igen, men den här gången höll Sport det egna målet rent. När Kankaanperä var tillbaka på isen var det strax dags för numerärt överläge för Sport då yttern Markus Jokinen träffade Aleksi Laakso i ansiktet med klubban. Med 53 minuter spelade visade Joonas Komulainen prov på sin briljans igen. Komulainen snurrade bort en back och frispelade sedan en framrusande Markus Kankaanperä, men backen fick inte in pucken. Med dryga fem minuter kvar gjorde Sports tredjekedja ett riktigt bra byte. Efter ett skott av Markus Nordlund fick Olavi Vauhkonen tag i pucken och serverade öppet mål åt Tomi Körkkö, men yttern fick inte pucken på mål. Nordlund fick nästa läge i ett fartfyllt anfall, men Antti Lehtonen i Ilves mål verkade ha bestämt sig för att stänga butiken. Ilves tredjekedja kontrade och var centimetrar från att dra ner ridån för Sport, men Rasmus Rinne fick tag i pucken och tränaren Tomek Valtonen följde upp med en time out och plockade ut Rinne. MÅL! Sport forcerar mot Ilveskassen med full kraft. Både Tomi Körkkö och pucken hamnar till slut i målet och Körkkö antecknas som målskytt. 3–3 efter 59.26. Ilves satte gasen i botten efter nedsläpp och Mikko Pukka tog en tvåa för tripping fyra sekunder före tredje perioden tog slut. Förlängningen I och med Mikko Pukkas utvisning gick Sport in i förlängningen med tre man mot fyra. Ilves powerplay såg försiktigt ut och Sport täckte undan. Sedan drog Mitch Wahl omkull Tuomas Vänttinen och åkte på en tvåa. Men Sports spel i numerärt överläge var lika statiskt som hemmalagets. Markus Nordlund provade två gånger och Vänttinen var framme och försökte tvinga in pucken, men Antti Lehtonen stod i vägen. MÅL! Joel Kiviranta visar beslutsamhet när han glider in i zon och hänger in sitt femte för säsongen i krysset. 3–4 efter 64.01. Sports laguppställning: 1. Sami Blomqvist – Ville Viitaluoma – Markus Nenonen Markus Nordlund – Markus Kankaanperä 2. Joel Kiviranta – Lassi Kokkala – Tuomas Vänttinen Mikko Pukka – Ari Gröndahl 3. Tomi Körkkö – Joonas Komulainen – Olavi Vauhkonen Robin Salo – Aleksi Laakso 4. Erik Riska – Filip Riska – Jesse Rantamäki Felix Westermarck trettonde anfallare Mv: Rasmus Rinne (Mika Järvinen)