Det är som väntat fartfyllt när Sport och Jukurit för första gången möts som ligalag på Kopparön. Frågan är vilket lag som ska klara av att hålla tempot uppe längst.

Vid 7.31 blir Sports Ville Viitaluoma utvisad två minuter för tripping. Sport klarar av att döda den utvisningen, bland annat genom att Mikko Pukka täcker Henrik Koivistos skott.

Sport numerära underläge fortsätter. Samtidigt som lagen är fulltaliga åker Markus Kankaanperä ut på 2+10 för en tackling mot huvudet.
Sport håller ut. Mika Järvinen plockar något skott, men de här två minuterna är Jukurit inte lika farliga. I stället är Sport riktigt vassa framåt i spel fyra mot fem.

Vid 15.58 får Sport sin chans att spela i numerärt överläge. Den tidigare Sportspelaren Teemu Henritius åker ut två minuter för tripping.

Sport tar chansen. 17.05 rasslar det i nätet framför Sundom Stå. Målgörare är Ville Viitaluoma, på passning av Ari Gröndahl och Tuomas Vänttinen.

Ställningen är 1-0 inför andra perioden.

Fram och tillbaka, fram och tillbaka – men sällan avslut. Den andra perioden börjar lika fartfyllt som den första.

Sports back Ari Gröndahl drar till med ett skott nästan ända från mittlinjen 27 minuter in i matchen. Jukurits målvakt parerar, men pucken landar bara centimetrar framför stolpen.

Vid 27.30 får den förre Sportspelaren Teemu Tallberg sätta sig i utvisningsbåset, två minuter för interference.
Sportspelare efter Sportspelare åker in i Jukurits bur. Först Olavi Vauhkonen, sedan Tuomas Vänttinen. Att Vänttinen åker omkull och glider i motståndarmålet är Jukurits Janne Ritamäki ansvarig för. Han får göra Tallberg sällskap i utvisningsbåset.

Sport får drygt en minut på sig att spela fem mot tre.

Lassi Kokkala skjuter, aningen för högt. Joonas Komulainen kör med ett lågt skott, från liten vinkel – pucken går i mål. Sport leder med 2-0 vid 29.27.

Jukurit reducerar till 2-1 vid 36.58. Mika Järvinen parerar Valtteri Hietanens skott från blå linjen, men Zach Budish tar returen och sätter den.

Ställningen är 2-1 inför tredje perioden.

Sport dödar ännu en utvisning i den tredje perioden efter att Robin Salo åkt på en tvåminutersutvisning för tripping vid 46.24.

Med drygt sex minuter kvar är Jukurit nära en kvittering. De anfaller två mot en, men Järvinen räddar Teemu Henritius skott.

Järvinen göra många fina räddningar som hindrar Jukurit från att kvittera. Med 2.47 kvar stoppar han ännu ett skott. Jukurit tar time out, och tar ut sin målvakt.

Nu får Järvinen – och övriga Sportspelare svettas. Jukurit passar pucken snabbt mellan sig, men lyckas inte få in den bakom Sports sista utpost.