Slutresultatet i ligamatchen KalPa – Sport blev 4–5 efter förlängning (0-3, 1-0, 3-1, 0-1). Den första fullträffen kom 54 sekunder in i första perioden. Då gav Markus Nenonen Sport ledningen på bortais i Kuopio. Sedan fick Sport främst koncentra sig på att försvara. Vasalaget åkte på tre tvåminutersutvisningar i tät följd. Men KalPa fick inte komma till skott så ofta, och när de gjorde det motade Rasmus Rinne i Sportmålet puckarna. Sport var däremot oerhört effektiva i numerärt överläge när de väl fick chansen i slutet av första perioden. Det räckte med spel fem mot fyra i tjugoen sekunder när Lassi Kokkala gjorde Sports andra mål, och med tolv sekunder när Olavi Vauhkonen gjorde Sports tredje mål. I andra perioden fick Sport spela power play tidigt igen, men KalPa hade lärt sig sin läxa. Nu höll hemmalaget tätt. KalPa gjorde en stark andra period och fick till ett ordentligt anfallsspel. Efter 16 minuter gav det resultat. Jesse Mankinens 1-3-mål godkändes efter en lång domaröverläggning per telefon. Pucken gick via en KalPa-skridsko, men sparkades den in eller inte? Domarna beslöt att den inte sparkades in. KalPas press fortsatte efter målet. Sport hade svårt att ta sig ur hemmalagets grepp, men Rinne i målet såg till att KalPa inte fick fler noteringar i målprotokollet. KalPa fortsatte med samma frenesi i tredje perioden. Jyri Junnila reducerade till 2-3 efter 22 sekunder. Sport var pressat och tvingades ta till icke-tillåtna medel för att stoppa KalPa-spelarna framför målet. Det ledde både till en utvisning och till en straff - men Sport stod pall. Men med 3.06 kom KalPas kvittering. En minut senare hade hemmalaget tagit ledningen. Sport tog ut målvakten. En sista chansning som gav resultat. Ett myller av spelare framför KalPas mål försökte endera få in pucken, endera få bort den medan sekunderna tickade ner på matchuret. Då fick Robin Salo tag på pucken, rundade massan av spelare och gjorde sitt första ligamål - men en sekund kvar. I förlängningen var det ett piggt Sport på isen. Ari Gröndahl, framspelad av Tommi Tikka och Ville Viitaluoma, avgjorde matchen. Sports laguppställning: 1. Tommi Tikka – Ville Viitaluoma – Markus Nenonen Robin Salo – Markus Kankaanperä 2. Joel Kiviranta – Lassi Kokkala – Tuomas Vänttinen Mikko Pukka – Ari Gröndahl 3. Tomi Körkkö – Joonas Komulainen – Olavi Vauhkonen Aleksi Laakso – Ville Saukko 4. Erik Riska – Filip Riska – Matti Lamberg Sami Blomqvist trettonde anfallare Mv: Rasmus Rinne (Leevi Laakso) Nedsläpp 18.30 i Kuopio.