Sport föll med 3–4 (2–2, 0–1, 1–0, 0–1) i förlängning mot Helsingfors IFK inför 3097 på Kopparön.  Sport öppnade matchen riktigt starkt och alla kedjor lyckades trycka ner spelet i gästernas zon. MÅL! Markus Nordlund får loss pucken nära blå och Olavi Vauhkonen slår en lysande passning till Ville Viitaluoma som är helt ren framför målet. Viitaluoma skjuter rakt på Kevin Lankinen i HIFK:s mål, men får tillbaka pucken och spelar över till Markus Nenonen som busenkelt föser in pucken i öppet mål. 1–0 efter 2.55. Med 4.03 spelat fick Sport kvällens första powerplay när yttern Juuso Puustinen åkte ut för fasthållning. Puustinen ilsknade till och belönades även med en personlig tia för osportsligt uppträdande. Joel Kiviranta bjöd på show under det numerära överläget genom att köra slalom mellan motståndarna och även lura bort Lankinen. Men yttern Jasse Ikonen lyfte Kivirantas klubba just när denne skulle sätta pucken i tom bur. Sedan tappade Sport puck i mittzon. MÅL! HIFK kommer loss i ett tre mot en-anfall. Markus Nordlund lägger sig raklång på isen för att täcka, men centern Panu Miehos fösning in mot mål glider under Nordlunds ben och fortsätter in i mål under en av Rasmus Rinnes benskydd. En insats som Rinne inte kan vara nöjd med och 1–1 efter 6.30. Målet rubbade Sports spel och Rinnes dagsverke skulle komma att ta slut före tio minuter spelats. MÅL! Sport misslyckas i ett uppspel och yttern Miro-Pekka Saarelainen får tag i pucken vid blålinjen. Saarelainen utmanar Aleksi Laakso som inte hänger med och handledsskottet hinner Rinne inte göra något åt. 1–2 efter 9.24. Rasmus Rinnes saldo för kvällen blev två räddningar. Mika Järvinen ersatte och inledde med en fin räddning med plockhandsken. Efter 12.14 fick Sport prova på powerplay efter att backen Miihkali Teppo satt stopp för en framstörtande Tuomas Vänttinen och åkt ut för interference. Det blev två hyfsade avslut på mål, men inget som Lankinen behövde få skrämselhicka för. Efter 15.30 satte amerikanska backen Joe Finley in en otäck tackling på Joel Kiviranta i Sport zon. Kiviranta höll på att vända upp och hade ingen chans att förbereda sig på tacklingen. Kiviranta var riktigt groggy och leddes ut i omklädningsrummet och Finley åkte ut på spelstraff för interference. Sport behövde inte ens minuten för att kvittera i det numerära överläget som följde, och samtidigt föll en stor sten av Tuomas Vänttinens axlar. MÅL! Sport spelar bra powerplay och Tuomas Vänttinen får pucken ute till vänster. Vänttinen pangar på och det märks på firandet att målet är hans första för säsongen. 2–2 efter 16.18. Andra perioden I början av andra perioden fick HIFK åter mycket utrymme i Sports zon.  MÅL! Amerikanska centern Corey Elkins drar fram till vänster och får över pucken till yttern Jasse Ikonen som dunkar in i tomt mål. 2–3 efter 21.51. Efter målet bjöds det på svängig hockey och gästerna var snäppet vassare framåt. Med 29.46 spelat tog Markus Kankaanperä Sports första utvisning för kvällen när han ertappades med en hakning.  Sport spelade riktigt bra boxplay och HIFK hade bara ett avslut från distans som Mika Järvinen enkelt klarade.  Sedan var det dags för polka i mittzon.  Corey Elkins och Markus Kankaanperä rök ihop och kastade handskarna. Till slut brottade lagkapten Kankaanperä ner gästernas förstacenter och sedan åkte gubbarna ut för att duscha.  Med knappa fyra minuter kvar av andra perioden trampade Tommi Tikka loss och forcerade mot mål. Tikka försökte lirka in pucken förbi Kevin Lankinen, men missade målet.  Med minuten kvar det Matti Lambergs och yttern Micke-Max Åstens tur att gnabbas. Men de hann inte börja veva med knytnävarna innan domarna hann emellan och till slut var det bara Lamberg, som spelade fyra matcher för HIFK förra säsongen, som blev utvisad. Lambergs utvisning kryddades med tio minuter för osportsligt uppträdande.  Tredje perioden Sport inledde tredje perioden i boxplay, men en bra skottblockering av Sami Blomqvist innebar att det inte blev några baklängesmål i det numerära underläget.  Med dryga 43 minuter spelat stack backen Teemu Eronen mot mål och var centimetrar från att styra in pucken bakom Mika Järvinen.  Sports tredjekedja svarade med ett långt anfall och Olavi Vauhkonen var nära att få till kvitteringen på en studsande puck framför målet. Strax efter kom HIFK loss i en kontring. Centern Roope Hintz avlossade, Järvinen räddade och sedan rammades målvakten av en framstörtande Jasse Ikonen. Domarna ansåg antagligen att Ikonen fick väl mycket skjuts i duellen framför målet och någon utvisning följde inte.  HIFK slog av på anfallstakten och satsade på att komma loss i kontringar. När halva perioden avverkats drog Ari Gröndahl i väg ett lågt skott från blå och Filip Riska var nära att komma åt att vispa in returen i öppet mål.  Sport försökte forcera, men HIFK tryckte effektivt ner spelet i hörnen.  Med dryga fem minuter kvar av perioden fick Tomi Körkkö ett skottläge i slottet, men Kevin Lankinen parerade med ena dynan.  Med två minuter kvar plockade Sport ut Järvinen. HIFK höll rent i sin zon, men med 43 sekunder kvar kom en icing och Sports tränare Tomek Valtonen tog en time out.  Filip Riska lyckades inte roffa åt sig tekningen, men HIFK slog icing igen och det blev nytt försök.  Riska tog hem tekningen och Robin Salo drog i väg ett skott från blå. Men Lankinen fick tag i pucken.  I nästa tekning plockades Robert Leino först bort. Roope Hintz gled fram för att ta tekningen, men innan det blev av fick HIFK ett lagstraff för fördröjande av spel vid tekning.  MÅL! Efter vunnen tekning hamnar pucken till slut hos Aleksi Laakso som pangar på. Markus Nenonen styr in kvitteringen bakom en skymd Kevin Lankinen. 3–3 efter 59.32. Förlängningen Tommi Tikka var nära att avgöra när han forcerade mot mål från kanten. I stället kontrade HIFK.  MÅL! HIFK kommer loss tre mot en och klapp-klapp-spelar öppet mål åt yttern Robert Leino. 3–4 efter 62.04.  Sports laguppställning: 1. Markus Nenonen - Ville Viitaluoma - Olavi Vauhkonen Markus Nordlund - Markus Kankaanperä 2. Sami Blomqvist - Lassi Kokkala - Joel Kiviranta Mikko Pukka - Ari Gröndahl 3. Tomi Körkkö - Tuomas Vänttinen - Matti Lamberg Robin Salo - Aleksi Laakso 4. Tommi Tikka - Filip Riska - Erik Riska Ville Saukko sjunde back Mv: Rasmus Rinne (Mika Järvinen)