Första perioden Sport skapade en hel del under de första fem minuterna av matchen mot Lukko och det gav utdelning.  Vid tiden 14.24 kämpade Erik Riska om en puck nere i offensiv zon och fick den till Ville Viitaluoma. Viitaluoma tittade upp, passade till Markus Nenonen ute till höger som säkert satte pucken i mål.  Efter målet slappnade Sport av en aning och Lukko kom in i matchen. Då ungefär halva perioden var spelad etablerade Lukko tryck i Sports zon och backen Jesse Virtanen sköt från blå. Mika Järvinen räddade med bröstet men pucken tog en oturlig studs och föll rakt i bladet på centern Valentin Claireaux som kvitterade enkelt.  Lukko var mycket nära att göra 1-2 just efter att Sports första utvisning tagit slut men Lukkocentern Aaron Gagnons skott träffade stolpen. I slutsekunderna av första perioden tog även Lukko en utvisning då backen Atte Mäkinen hakade en Sportanfallare.  Andra perioden Sport tog vara på sitt första powerplay direkt i inledningen av den andra perioden. Joonas Komulainen, som återvänt från skada nyligen, åkte in från vänster och passade till Olavi Vauhkonen som snyggt föste pucken vidare till en framåtstörtande Lassi Kokkala som satte 2-1.  Sport tog över matchen helt och hållet efter målet och Lukko hade inte mycket att komma med. Rony Ahonen åkte på Lukkos andra tvåa sju minuter in i andra perioden och Sport var i powerplay nära att göra ett identiskt mål. Denna gång var Lukkos nyförvärv Jakub Stepanek med på noterna mellan stolparna.  Då lite över nio minuter återstod av perioden räddade Stepanek snyggt då Sport kom loss i två mot en situation. Vauhkonens rappa skott stoppades med en fin dykning av tjecken.  Sport avslutade perioden starkt och satte 3-1 sex och en halv minut före periodvilan. Viitaluoma passade till Markus Nordlund som sköt från blå, debuterande Joonas Vihko skymde målvakten och Nenonen styrde in pucken.  Tredje perioden  Lukko skärpte till sig i tredje perioden och flyttade upp pressen. Yttern Ville Vahalahti hade ett skott i ribban och Lukko fick ett par målchanser till inledningsvis i perioden.  Med tio minuter kvar slog Nordlund Gagnon på händerna då denne var ensam igenom med Järvinen, Sport undvek straffslag men Nordlund åkte ut på en tvåa. Lukko hade i powerplay ett par bra målchanser men Sport höll ut.  Då 2.35 återstod av matchen åkte Nordlund igen i utvisningsbåset. Domarna blåste för fasthållning men den var mycket billig. Lukko plockade ut Stepanek en bit in i överläget men fick inte in någon reducering. Järvinen var säkerheten själv och gjorde ett par dunderparade i slutminuten.  Sports laguppställning: 1. Markus Nenonen – Ville Viitaluoma – Joonas Vihko Markus Nordlund – Markus Kankaanperä 2. Joel Kiviranta – Lassi Kokkala – Tuomas Vänttinen Mikko Pukka – Ari Gröndahl 3. Tomi Körkkö – Joonas Komulainen – Olavi Vauhkonen Aleksi Laakso – Ville Saukko 4. Tommi Tikka – Filip Riska – Erik Riska Matti Lamberg trettonde anfallare Mv: Mika Järvinen (Rasmus Rinne)