Sport föll mot serieledarna efter ett målfyrverkeri i Hakametsä på tisdagskvällen. Tappara vann med 6–5 (0–2, 3–2, 3–1) Sports fjärdekedja med bröderna Riska och Tuomas Vänttinen var riktigt pigg direkt från start i Hakametsä, och det gav resultat. MÅL! Erik Riska spelar ut till Filip Riska som slussar vidare till Mikko Pukka som står helt ren på blålinjen. Pukka avlossar och pucken studsar in bakom Dominik Hrachovina via trafiken framför målet. 0–1 efter 4.18. Det var mycket kamp vid sargen i första perioden. Tapparas vassa yttrar Veli-Matti Savinainen och Henrik Haapala var framme och skapade oreda vid Sports mål, men Rasmus Rinne klarade sig undan med tre räddningar i första perioden. Hans kollega Hrachovina tvingades i sin tur vittja nätet en gång till innan första pausen. Det efter att centern Jan-Mikael Järvinen åkt ut för cross-checking. MÅL! Sport spelar runt i powerplay och Joonas Komulainen får tid och utrymme till vänster. Komulainen glider in mot mål, ser luckan mellan Hrachovinas benskydd och placerar kyligt in 0–2 efter 16.42. Målen var säsongens andra både för Komulainen och för Pukka. Andra perioden Där Sport gjorde en bra första period dominerad Tappara första halvan av andra perioden fullständigt. Redan 32 sekunder in i perioden tog Mikko Pukka Sports första utvisning för kvällen. Och Tapparas vassa powerplay tog fart direkt. FM-ligans poängkung Henrik Haapala serverade först Jere Karjalainen öppet mål, men yttern missade. Sedan prickade Haapala stolpen. Målet kom, men först efter att Tapparas förstaformation i powerplay åkt för att byta. MÅL! Backen Otso Rantakari spelar yttern Jukka Peltola, får tillbaka pucken och drar i väg ett stenhårt slagskott som hittar en skymd Rasmus Rinnes högra kryss. 1–2 efter 22.22. Och 46 sekunder senare hittade pucken det där högra krysset igen. MÅL! Yttrarna i Tapparas fjärdekedja rycker fram över blå. Joona Luoto ger över till Martin Röymark som skjuter skarpt. 2–2 efter 23.08 och första ligapoängen för 19-åriga Luoto. Med 25 minuter spelade bröt Sport genom Tapparadominansen med en farlig målchans – men den fick man gratis. Otso Rantakari slarvade med pucken i egen zon och Olavi Vauhkonen stod plötsligt fri med Domink Hrachovina, men fick inte in pucken. Jukka Peltola avslutade vassare. MÅL! Jere Karjalainen glider upp från hörnet och ser Jukka Peltola i slottet. Peltola får skjuta utan uppvaktning och gör det högt och hårt. 3–2 efter 29.53. Dystert värre för Sport. Men Vauhkonen skulle komma att få revansch för sin missade chans. MÅL! Ville Viitaluoma tar sig runt en motståndare till vänster och spelar in. Olavi Vauhkonen smyger upp vid bakstolpen och kan enkelt styra in pucken i öppet mål. 3–3 efter 32.12. Och en och en halv minut senare ordnade duon Viitaluoma – Vauhkonen ett ledningsmål. MÅL! Tomi Körkkö spelar Ville Viitaluoma som slår en lysande passning till Olavi Vauhkonen. Sports poängkung dunkar säkert in sitt tolfte mål för säsongen. 3–4 efter 33.42. Mot slutet av perioden tog bägge lagen varsin utvisning, men några fler mål sågs inte. Tapparas framfart sinkades av att Henrik Haapala såg ut att skada sig i en krock där både en domare och en motståndare också var inblandade. Tredje perioden Tappara fick till en snabb kvittering i början av tredje perioden. MÅL! FM-ligans skyttekung Veli-Matti Savinainen sätter sitt sextonde mål för säsongen. 4–4 efter 40.51. Tappara behöll trycket och ledningsmålet kom genom en blandning av skicklighet och tur. MÅL! Yttern Otto Rauhala lyckas lirka in sig i slottet och avlossar. Rasmus Rinne är på pucken, men den glider retsamt mellan benskydden och över mållinjen. 5–4 efter 48.20. Efter målet var det färdigspelat för Rinne som blev utbytt i den tredje matchen i rad som han startat. Mika Järvinen tog plats mellan stolparna och sedan tog det inte särskilt länge för Sport att kvittera. MÅL! Ville Viitaluoma fortsätter att dominera. Viitaluoma hittar Tomi Körkkö med en strålande passning och Körkkö pangar resolut in 5–5 efter 49.12. Efter Tomi Körkkös femte mål för säsongen tog Mikko Pukka sin andra utvisning för kvällen. Jere Karjalainen fick öppet mål igen, den här gången på framspelning av Jukka Peltola, men lyckades inte pricka rätt den här gången heller. När Pukka suttit av sin utvisning gjorde sig Robin Salo skyldig till en tripping och Tappara fick fortsätta mala på i powerplay. MÅL! Otso Rantakari laddar från blå och centern Jani Lajunen styr in pucken. 6–5 efter 54.57. Markus Nordlund hade Sports första chans att kvittera, men Dominik Hrachovina lyckades parera. Med 2.35 kvar tog tränaren Tomek Valtonen en time out. Robin Salo förde upp puck och Mika Järvinen lämnade kassen. Strax efter fick Sport till en offensiv tekning. Tappara lyckades tvinga ut spelet i hörnen och få ut pucken ur zon. Men med 39 sekunder kvar av tredje perioden lyfte Dominik Hrachovina ut pucken över plexit och Sport fick chansen i spel sex mot fyra. Sport vann tekningen som följde, men en av huvuddomarna hamnade i vägen för Joonas Komulainen och Tappara kunde spela ut. Sedan rann tiden i väg för Sport.

Sports laguppställning: 1. Tommi Tikka - Ville Viitaluoma - Sami Blomqvist Markus Nordlund - Ville Saukko 2. Tomi Körkkö - Joonas Komulainen - Olavi Vauhkonen Mikko Pukka - Ari Gröndahl 3. Markus Nenonen - Lassi Kokkala - Joel Kiviranta Robin Salo - Aleksi Laakso 4. Erik Riska - Filip Riska - Tuomas Vänttinen Matti Lamberg trettonde anfallare Mv: Rasmus Rinne (Mika Järvinen)