Första perioden:

Mika Järvinen har gjort bra räddningar för Sport, men det har också funnits lägen där han inte varit först på pucken. Tre stycken för att vara exakt.

Hemmalaget gjord sitt första mål vid 8.55. Toni Suuronen sköt från blå linjen och Aleksi Saarela styrde in pucken.

Lukkos andra mål kom direkt efter Sports första power play i första perioden. Efter en tacklingssituation nappade Steven Seigo pucken, gled fram och satte 2–0 med 13.30 spelat.

Kort därefter fick Spor en spelare utvisad, periodens tredje utvisning för gästerna. Mindre än en minut senare kunde Lukko utnyttja det numerära överläget. Järvinen kastade sig efter pucken, men fick inte ta på den. I stället var Aaron Gagnon först på pucken och hade fritt fram att sätta in den i Sports mål.

Sport har haft några målchanser, i synnerhet före Lukkos 2–0-mål. Olavi Vaukonen och Lassi Kokkala var bland annat nära att fixa matchens öppningsmål.

Ställningen i ligamatchen Lukko – Sport är 3–0 efter första perioden.

Andra perioden:

Efter mindre än en och en halv minut spelat av andra perioden drygade hemmalaget ut ledningen ytterligare. Sport var bortspelat när Toni Koivisto skrinnade fram. Hans skott träffade stolpen, men Aleksi Saarela gjorde mål på returen.

I det läget, 4–0 till Lukko, böt Sport målvakt. Ut med Mika Järvinen, in med Rasmus Rinne.

Sport lyckades reducera vid 26.45. Robin Salo passade till Erik Riska. Riskas skott träffade sargen bakom Lukkomålet, men Otto Karvinen fick tag på returen och satte 4–1-målet.

Sport skapade flera bra chanser i andra perioder, men inget som Lukkos målvakt Jakub Stepanek inte klarade av att mota.

Ställningen i ligamatchen Lukko – Sport är 4–1 (3–0, 1–1) efter två perioder.

Tredje perioden:

Sport fick en bra start på tredje perioden och radade upp flera målchanser. I periodens andra power play fick gästerna sin belöning.

Sport tog ut målvakten och spelade sex mot fyra. Med elva sekunder kvar av Lukkos tvåminutersutvisning var pucken i mål. Framför mål fanns en stog hög av spelare och en jublande Otto Karvinen.

Frågan var om målet skulle bli godkänt. Det blev det.

Sport hade reducerat till 4–2 med mer än 17 minuter kvar av matchen.

Sport satsade än en gång allt på en upphämtning och tog ut målvakten på nytt två minuter senare. Men den här gången lyckades det inte.
Lukkos Toni Koivisto fick tag på pucken i mittzon och satte 5–2 i tom bur med knappt fem minuter kvar av matchen.

Ligamatchen Lukko – Sport slutade 5–2 (3–0, 1–1, 1–1).