Joonas Komulainen hann spela 21 matcher med Sport och stod för 2+13 poäng. Han hade skadeproblem även förra säsongen då det bara blev 24 matcher. 

Sport har haft stora skadeproblem på sistone och halkat allt längre ner i ligatabellen. För tillfället är laget nionde. 

– Vi lever i utmanande tider, men vi tänker verkligen inte ge upp. Tvärtom, vi gör allt för att vända på det här. Vi är fortfarande i en bra position i tabellen och har allt i egna händer. December var en svår månad för oss även förra säsongen, men laget reste sig och gjorde en utmärkt vårsäsong, säger sportchef Markus Jämsä till klubbens webbplats. 

Sport värvade nyligen centern Aleksi Ainali för att fylla ut leden. 

– Vi söker förstärkningar, särskilt till anfallet, och Ainali har tillfört bredd. Vi söker spelare som kan leverera poäng i och med att det är just sådana spelare vi saknar just nu. Marknaden kryllar inte av spelare just nu, men jag tror att vi kommer att hitta det vi söker. Nya spelare kommer stiga fram i rampljuset, säger Jämsä. 

– Rollerna i laget förändras alltid när spelare saknas. Nu har flera spelare chansen att ta större roller. Sättet som Otto Karvinen steg fram på mot Lukko är ett exempel på det här, säger tränaren Tomek Valtonen. 

Han lyfter fram två egna produkter som klivit fram på sistone. 

– Backen Ville Saukko har bevisat att han kan hålla en jämn nivå och fört med sig bredd till försvaret. Och 18-åriga Verneri Vähäkangas har tagit för sig och bidrar med energi, säger Valtonen.

Artikeln uppdaterad med kommentarer 14.57.