Tacklingarna avlöste varandra och spelarna åkte upp och ner över isen med hög fart. Hela den första perioden var ett enda stort tempolopp där lagen turvist hade initiativet.

Under de första tio minuterna kom ingetdera laget till några riktigt heta målchanser. Den bästa chansen tillföll Ässäts poängkung Simon Suoranta hade ett skott som gick tätt utanför det främre krysset.

Efter att halva perioden var spelad började målchanserna infinna sig. Från Sports sida var det främst förstakedjan och fjärdekedjan som kom till lägen. Aleksi Ainali hade ett par bra chanser och Matti Lamberg fick ett fint läge då han nästan blev fri med målvakten.

Tommi Tikka var ändå närmast att göra mål från hemmalagets sida då Joel Kiviranta spelade in framför mål men Tikka räcktes inte till pucken som bara skulle ha behövt en putt för att gå in i det halvtomma målet.

Trots att Sport hade en del farliga lägen var det Ässät som var aktivast framåt och Mika Järvinen fick hålla igång mellan stolparna.

Andra perioden
Trots det höga tempot i första perioden så fortsatte bägge lagen köra fullt även i andra. Efter att runt fem minuter av perioden var spelade kom Sport åt att etablera ett ganska långvarigt tryck som gav resultat.

Tuomas Vänttinen plockade upp pucken bakom mål och passade till Markus Kankaanperä på blålinjen. Sportkaptenen dundrade i väg ett hårt skott som gick ut till Tikka via Erik Riskas klubblad. Tikka slog in pucken relativt enkelt och det stod 1-0 till hemmalaget.

Ässäts bästa läge kom då runt halva perioden var spelad. Centern Matti Kuparinen kom nästan åt att skyffla in en lös puck från vänster men på något vänster gick pucken förbi. Järvinen tänkte även bjuda på en kvittering då han passade ut en puck rakt på första pressande motståndare. Järvinen hade för övrigt samlat på sig 32 räddningar redan efter två perioder.

Sport åkte även på två utvisningar i perioden, den första kom då Ville Viitaluoma inte hann i byte och Sport hade sex utespelare på isen. Den andra kom i slutminuterna då Otto Karvinen hakade en motståndare. Sport klarade den första och endast sex sekunder återstod att döda av den andra då perioden tog slut.

Tredje perioden
Ässät jagade febrilt en kvittering de inledande minuterna men tappade lite av farten då det inte blev någon utdelning. Sport hade ändå inte mycket att komma med utan det var Ässät som dominerade den tredje perioden.

Sport fick ett powerplay då 7.44 minuter återstod av perioden men det var uselt. Sport avgjorde matchen via en bekant målskytt då under tre minuter återstod av matchen. Kiviranta gled in och serverade Tikka som drog en liten skottfint och satte sedan pucken i måltaket. Läget var snudd på offside då Körkkö åkte in tillsammans med Kiviranta, men domarna friade.

Ässät kom inte åt att reducera och Järvinen höll därmed nollan och Sport tog sin första hemmaseger sedan första helgen i december.