Onsdag

Trångt på startlinjen när det var dags för Björnlufsen i fjol.

Fira årets bästa lillördag i Jakobstads centrum

Det är dags för Spotlight – handelns och kulturens natt med massor med underhållning och erbjudanden på stan. Här är några av kvällens höjdpunkter: Klockan 18: Björnlufsen: Hinderbanelopp i centrum för barn mellan 4 och 10 år. Klockan 18–22: Rave-upplevelse på Campus Allegro. Klockan 19.30: Alamaa feat. Anniina bjuder på finsk rap på torget. Klockan 20.15: Joel Sundkvist uppträder på torget. Klockan 21: Esko Heinonen (känd från the Voice) med band uppträder i Skolparken. Livemusik kan under kvällen också ses på bland annat After Eight, Skorpan och Fiika.

När & var: Onsdag 28 augusti. Hela kvällen. Jakobstad.

***

Torsdag

Jakobstad bjuder på bio

Jakobstad – Östersjöns kulturpärla bjuder på Östersjödagsfirande i form av filmen Minun mereni på torsdag. Filmvisningen är en del av John Nurminen-stiftelsens program för Östersjödagen. Staden Jakobstad bjuder in alla lokala havsentusiaster, lärare och intresserade att uppleva filmen gratis.

När & var: Torsdag 29 augusti klockan 17. Biorex i Jakobstad.

***

Fotbollsdamer drabbar samman i derby i Esse

Esse IK och FC United möts i damernas division 2-fotboll i Esse på torsdag.

När & var: Torsdag 29 augusti klockan 18.30. Bollplan i Ytteresse.

***

Fredag

Mirella uppträdde i Jakobstad den 16 augusti.

Veneziaden kickar i gång

Uppemot 15 000 förväntas komma till årets Karlebyklassiker, som i år satsar på artister för unga. Fredagens artister är Kuumaa, Lauri Haav, Isac Elliot, Käärijä, Arppa, Bee och Smurdhy. Arppa och Smurdhy kommer från Karleby. Läs mer om årets Veneziad här och ÖT:s genomgång av artisterna här.

När & var: Fredag 30 – lördag 31 augusti. Dörrarna öppnas på fredag klockan 15. Evenemanget avslutas på lördag klockan 01.30 med fyrverkerier. Evenemangsparken i Karleby.

***

Lördag

KPV avslutar grundserien med hemmamatch.

Hemmamatch för KPV

KPV avslutar grundserien med att ta emot EPS i herrarnas division 1 på lördag.

När & var: Lördag 31 augusti klockan 15. Centralidrottsplan i Karleby.

***

Veneziaden fortsätter

På lördag uppträder Costi, Sexmane, Cledos, Hugo, Ahti, Mirella, Korelon och Turisti. Läs mer om årets Veneziad här och ÖT:s genomgång av artisterna här.

När & var: Fredag 30 – lördag 31 augusti. Dörrarna öppnas på fredag klockan 15. Evenemanget avslutas på lördag klockan 01.30 med fyrverkerier. Evenemangsparken i Karleby.

***

Spana in fina facklor

Villaavslutning eller venetiansk – kärt barn har många namn. På lördag lyser sommarstugorna upp av facklor och fyrverkerier. Firar du inte själv – ta en åktur i mörkret och spana in det stämningsfulla myset. Det är precis lika fint på lite avstånd.

***

Söndag

Joni Remesaho i Jaro och Noah Kaijasilta i JäPS jagar bollen.

Jaro jagar seger

Det är september och höst och därmed dags för mysiga höstkvällar under strålkastarnas sken på Centralplan. Chans till revansch för Jaro på söndag när laget möter KäPa i Ligaettan för herrar.

När & var: Söndag 1 september klockan 18. Centralplan i Jakobstad.

Helgguiden listar ett urval av det som händer i regionen i helgen.