Sport

Skidskytte

Mest läst senaste veckan

Sport

Nyhetsbild

Frida Achrén 48:e i sprinten – Rebecca Sandnäs kunde inte starta

SKIDSKYTTE Sonja Leinamo gick bäst av de finländska skidskyttarna i junior-VM på onsdag. Leinamo var fjortonde i D22. Svenskan Sara Andersson åkte hem sprintguldet i Otepää.

Nyhetsbild

Rebecca Sandnäs säker i skyttet i junior-VM: "Första gången jag skjuter noll på tävling"

SKIDSKYTTE Rebecca Sandnäs lyckades med något som hon aldrig tidigare har klarat av när distansloppet i 22-åringarnas junior-VM i skidskytte avgjordes i Otepää.

Nyhetsbild

Guld och silver till Larsmo IF i veteranernas FM

SKIDSKYTTE Larsmo IF:s veteraner såg till att sätta färg på resultatlistan då FM i skidskytte för veteraner avgjordes i Uleåborg. Det blev medaljer i både sprint och masstart.

Nyhetsbild

Frida Achrén stafettsjua i VM-premiären: "Det var tufft före med mjuka spår"

SKIDSKYTTE Junior-VM i skidskytte inleddes i Estland på fredagen. Vörå IF:s Frida Achrén ingick i det blåvita laget i den äldre juniorklassens mixstafett.

Nyhetsbild

Frida Achrén avrundade junior-EM i skidskytte: "Jag har många fina minnen" – siktar nu mot VM

SKIDSKYTTE Rebecca Sandnäs fick till slut som nummer 60 åka i söndagens masstart över nio kilometer i junior-EM i skidskytte. Men av österbottningarna klarade sig Frida Achrén bättre.

Nyhetsbild

Sandnäs tillbaka i spåret i junior-EM i skidskytte – överraskande medalj för Finland

SKIDSKYTTE Rebecca Sandnäs var tillbaka i spåret för sprinttävlingen på 7,5 kilometer i junior-EM i skidskytte i Polen. En tävling som gav finländsk medalj.

Nyhetsbild

Frida hade häng på tio bästa i EM – Rebecca blev sjuk före starten

SKIDSKYTTE Oravaistjejen Frida Achrén hade en lyckad premiär i juniorernas EM. Hon gick klart bäst av de blåvita skidskyttarna. Den andra ÖID:aren, Rebecca Sandnäs, kunde dessvärre aldrig starta.

Nyhetsbild

Från ett silver till två guld: storslam för Teodora i SM

SKIDSKYTTE Fredagens silvermedalj i svenska mästerskapen var bara början för Teodora Westerlund. Den 19-åriga skidskytten från Jakobstad prickade hem ett SM-guld på både lördag och söndag.

Nyhetsbild

Teodora fick revansch i svenska mästerskapen i skidskytte

SKIDSKYTTE Skidskytten Teodora Westerlund fick inte till det i FM förra helgen i Kontiolax. På fredagen tog hon revansch på sig själv genom att knipa en medalj i distansloppet i svenska mästerskapet.

Nyhetsbild

Rebecca och Frida blåvita – juniorernas EM väntar

SKIDSKYTTE Rebecca Sandnäs och Frida Achrén får dra på sig den blåvita landslagsdressen. Båda är uttagna till Europamästerskapen för juniorer i Polen.

Nyhetsbild

Nya medaljer för Larsmo IF i junior-FM i skidskytte: "Jag hade ingen medalj före denna helg"

SKIDSKYTTE Efter alla skade- och hälsoproblem är Rebecca Sandnäs jättenöjd med helgen två silver i junior-FM för 22-åringar. Men även andra skidskyttar från Larsmo IF är på frammarsch.

Nyhetsbild

FM-silver för Rebecca Sandnäs: "Skidåkningen gick bra" – två medaljer för Larsmo IF

SKIDSKYTTE Rebecca Sandnäs från Larsmo IF tog FM-silver i skidskytte på 12,5 kilometer i 22-årsklassen.

Nyhetsbild

Både Achrén och Kuuttinen spelar ner förväntningarna på EM – "En dag i taget"

SKIDSKYTTE Frida Achrén ska för första gången delta i skidskytte-EM i Slovakien. Heidi Kuuttinen var med i fjol, men i år har sjukdom satt käppar i hjulet.

Nyhetsbild

Sturla Holm Lägreid avlossade bössan – på hotellet

SKIDSKYTTE Sturla Holm Lägreid får inte starta i söndagens tävling i Schweiz. Den norske skidskytten är avstängd efter ett vådaskott på hotellet.

Nyhetsbild

Teodora Westerlund på prispallen i svenska mästerskapen

SKIDSKYTTE Svenska mästerskapen i rullskidskytte har avgjorts i Sollefteå. Jakobstadsbon Teodora Westerlund gjorde en bra tävling och fick kliva upp på prispallen efter distansloppet.

Nyhetsbild

Jakobstadsbo svensk mästarinna i skidskytte – "Jag skulle säga att det är hårdare motstånd här än hemma"

SKIDSKYTTE Teodora Westerlund har gått från klarhet till klarhet i vinter. I svenska mästerskapen i Sollefteå lade Jakobstadstjejen beslag på tre medaljer i juniorklassen – en av varje valör.

Nyhetsbild

Resultat från FSSM och MÖ:s Biathlon Games i Larsmo och Himango

SKIDSKYTTE Finlands svenska mästerskapen i skidskytte och Mellersta Österbottens Biathlon Games avgjordes i Larsmo och Himango i helgen. Här är resultaten från lördagens normaldistans och söndagens sprint.

Nyhetsbild

Teodora Westerlund avslutade skidskytte-VM: "Sista varvet var jag helt död"

SKIDSKYTTE Teodora Westerlund från Jakobstad var igen bästa finländare när jaktstarten avgjordes i skidskytte-VM för juniorer i Kazakstan.

Nyhetsbild

Rebecca Sandnäs vann på hemmaplan – trots ett Vasalopp i kroppen

SKIDSKYTTE I söndags åkte hon Vasaloppet. På lördag var Rebecca Sandnäs snabbast i sin klass i skidskytte på hemmaplan.

Nyhetsbild

Skidskytt från Larsmo IF bästa finländare i VM-sprinten: "Tänkte att jag måste våga satsa"

SKIDSKYTTE Teodora Westerlund blev igen bästa finländska när sprinten i skidskytte-VM avgjordes i Kazakstan på fredagen.

Nyhetsbild

Larsmo IF värd för FSSM i skidskytte – Rebecca Sandnäs ställer sig på startlinjen

SKIDSKYTTE Larsmo IF brukar arrangera FSS-mästerskapen i skidskytte och håller den traditionen vid liv även i vinter. Det pangas friskt i Larsmo idrottspark på lördag.

Nyhetsbild

Bra skytte av Teodora Westerlund i junior-VM i skidskytte

SKIDSKYTTE Finland med Teodora Westerlund från Larsmo IF som en av länkarna i laget blev 8:e av 17 lag stafetten i skidskytte-VM för juniorer på tisdagen.

Nyhetsbild

Teodora Westerlund bland tio främsta i junior-VM – klar etta av de blåvita skidskyttarna

SKIDSKYTTE Larsmo IF:s Teodora Westerlund stod för en stark insats på 10 km i skidskytte-VM i Kazakstan. En säker insats på skjutvallen borgade för en fin niondeplats i 19-årsklassen.

Nyhetsbild

Teodora Westerlunds VM-äventyr inleds med mixedstafett på lördag

SKIDSKYTTE Teodora Westerlund från Jakobstad debuterar i junior-VM i skidskytte på lördag. Världsmästerskapen avgörs i Sjtjutjinsk i Kazakstan.

Nyhetsbild

VM-klara Teodora Westerlund: "Det känns bra, jag är glad"

SKIDSKYTTE Biljetten kom inte som en blixt från klar himmel. Prestationerna i vinterns granskningar talade för att Teodora Westerlund skulle bli uttagen till junior-VM i skidskytte.

Nyhetsbild

Teodora uttagen till junior-VM i Kazakstan – Rebecca och Frida reserver

SKIDSKYTTE Skidskytteförbundet valde under tisdagen ut de lag som ska representera Finland i de stundande tävlingarna i junior-VM och junior-EM. Tre österbottningar fanns med bland laguttagningarna till VM i Kazakstan.

Nyhetsbild

Ryska hånet mot Norge: "Äckliga kackerlackor"

SKIDSKYTTE Svenska och norska skidskyttar är överens. Ryssar och belarusier ska inte tillåtas på internationella tävlingar förrän Ryssland retirerar ut ur Ukraina och avslutar invasionskriget. Det får några ryska skidskyttar att ta till den verbala storsläggan, enligt VG.

Nyhetsbild

Rebecca tog guld, Teodora brons – Larsmo IF firade triumfer i FM

SKIDSKYTTE I lördags klev Teodora Westerlund upp på bronspallen på normaldistans och på söndagen åkte Rebecca Sandnäs hem guldet i masstarten i FM. Bägge skidskyttarna tävlar i 19-årsklassen – och för Larsmo IF.

Nyhetsbild

Dubbelt upp för Teodora Westerlund: "Jag hade hoppats på pallen men trodde inte jag skulle vinna båda dagarna"

SKIDSKYTTE Teodora Westerlund firade triumfer vid juniorernas VM-granskningar. Skidskytten från Larsmo IF toppade resultatlistan i Seinäjoki i helgen.

Nyhetsbild

Depressionen däckade Rebecca Sandnäs: "Jag vill vara öppen med det här och uppmanar andra att söka hjälp"

SKIDSKYTTE Skidskytten Rebecca Sandnäs vet alltför väl hur det är att vara nere för räkning – både psykiskt och fysiskt. Nu har hon den värsta svackan bakom sig, men hon är alltjämt skör psykiskt och samtidigt konvalescent efter en operation.

Nyhetsbild

Skidskytten Frida Achrén från Oravais en del av B-landslaget – vill tävla mot världseliten: "Man kan alltid sikta dit"

SKIDSKYTTE Förra säsongen tog 19-åriga Frida Achrén sin första FM-medalj på seniornivå. I vinter vill hon fortsätta ta steg framåt, i sporten hon tycker är intressant eftersom det inte alltid är samma personer som dominerar i resultatlistorna.

Nyhetsbild

Fyra FM-medaljer i rullskidskytte för Larsmo IF

SKIDSKYTTE Det blev fyra medaljer för Larsmo IF i lördagens FM-tävlingar i rullskidskytte i Kontiolax.

Nyhetsbild

Löpskyttarna sköt i Larsmo: "Tävling är alltid bästa träning"

LÖPSKYTTE Ett drygt dussin deltagare kom till start i Larsmo på torsdagskvällen. Damklassen hade flest startande och där blev det en spännande kamp om placeringarna.

Nyhetsbild

Skidskyttet stänger av ryska förbundet

SKIDSKYTTE Ryska och belarusiska skidskyttar stoppades från att delta i världscupens sista tävlingar på grund av kriget i Ukraina. Nu stängs även de ryska och belarusiska förbunden av.

Nyhetsbild

FM-silver för Larsmo IF:s skidskyttar i stafetten

SKIDSKYTTE Det blev en silvermedalj för Larsmo IF när FM-tävlingarna i skidskytte avslutades i Uleåborg. Denna gång i stafett.

Nyhetsbild

FM-guld för Rebecca Sandnäs

SKIDSKYTTE Rebecca Sandnäs från Jakobstad visade klass på skidskytte-FM för under 19-åringar i Uleåborg.

Nyhetsbild

Rebecca Sandnäs: Jag är helt nöjd med dagen även om skyttet kunde ha varit bättre

SKIDSKYTTE Rebecca Sandnäs klättrade i resultatlistan under andra halvan av loppet och åkte in som trettonde tjej på normaldistansen i EYOF. Precis som i sprinten var hon bäst av de blåvita.

Nyhetsbild

Rebecca Sandnäs femtonde i skidskytte i olympiafestivalen

SKIDSKYTTE Tre bommar gjorde att Rebecca Sandnäs inte fick den perfekta starten på EYOF. Hon var ändå bäst av de finländska skidskyttarna i sprinten.

Dubbel triumf för Henning Nynäs – FM-medaljer även för Tommy Haglund

SKIDSKYTTE Larsmo IF:s skidskyttar plockade medaljer vid veteranernas nationsmästerskap. Henning Nynäs var något av klubbens värsting med två FM-titlar i Kauhajoki.

Nyhetsbild

Ny stortävling väntar för Rebecca Sandnäs

SKIDSKYTTE Efter junior-VM väntar nu en ny stortävling skidskytten Rebecca Sandnäs från Jakobstad.

Nyhetsbild

"Jag är väldigt nöjd med skyttet" – stark insats av Sandnäs & Co i JVM

SKIDSKYTTE Rebecca Sandnäs, Nea Vähäsarja och Inka Hämäläinen gladde med en fjärdeplats i JVM i skidskytte. Laget klarade stafetten utan straffrundor. Det var ändå en rejäl marginal till bronspallen.

Nyhetsbild

Sandnäs åter bästa finländska i JVM – tappade en placering i jaktstarten

SKIDSKYTTE Inledningen var stark med felfritt skytte på vallen. Ett par bommar under jaktstartens andra halva gjorde att Rebecca Sandnäs inte lyckades klättra i resultatlistan.

Nyhetsbild

Rebecca Sandnäs höjde nivån – bästa finländska i JVM i skidskytte

SKIDSKYTTE Rebecca Sandnäs var tveksam om hon alls skulle starta i sprinten i JVM i skidskytte. Hon drog ändå på sig nummerlappen och stod för en betydligt bättre insats än på normalen.

Nyhetsbild

Fem bommar för Rebecca Sandnäs – finländskt VM-guld på pojksidan

SKIDSKYTTE Larsmo IF:s skidskytt Rebecca Sandnäs fick ingen kanonstart på VM-äventyret i USA. Hon hade fem bommar i tävlingen på normaldistans, som avgjordes sent på onsdagskvällen finländsk tid.

Nyhetsbild

Fullträff för Annika Sjöström i Larsmo – men först efter loppet

SKIDSKYTTE Det blev onödigt många missar för Annika Sjöström i skidskyttetävlingarna på hemmaplan i Larsmo. Men efter tävlingarna blev det en fullträff.