Micael Dahlén från Sverige, världens första professor i lycka, tipsar om hur man kan överleva vintern med lyckan i behåll. Mycket handlar om det sociala, att komma ihåg att se varandra i ögonen, umgås och hjälpa varandra.
– Man brukar säga att man inte ska ta ut segern i förskott för man vet aldrig vad som kommer hända och så blir man besviken. Men man blir nästan alltid lite besviken i alla fall. Njut i förhand! Det värsta som kan hända är att du njöt i onödan. Och blir det bra får du fira en gång till, säger han.
Lyckoprofessorns tips för att överleva vårvintern
Allt yngre barn använder avancerad hudvård och stora mängder smink.
– Flickor i femman och sexan har mycket smink. Det är lipliner och stora fransar, säger Della Hintermeyer i Vasa.
Det här oroar hudforskaren Johanna Gillbro . I dag har barn hudutslag som man inte tidigare sett i den ålderskategorin.
En av trenderna på Tiktok är koreansk hudvård som bygger på en omfattande hudvårdsrutin i tio steg. Med en så lång skönhetsrutin är det inte ovanligt att man applicerar hundratals ingredienser på huden varje dag.
"Alla sminkar sig" och Tiktok ligger bakom
Tio-femton minuter effektiv rörelse hemma i vardagsrummet räcker för att de positiva hälsoeffekterna ska komma. PT:n Erika Segervall hjälper oss få till träningen hemma – tillsammans med barnen.
– Om du gör träningen till en lek så orkar barnen vara med samtidigt som du får till din träning, säger hon.
Glöm gymångesten – Erika i Nykarleby visar hur du enkelt tränar hemma när barnen är med
Ett hus som blir ett gangsterhotell, papperslösa som arbetar svart och utnyttjas av arbetsgivare på byggen och i städbranschen, tjejer som utsätts för hedersförtryck och den ryskspråkiga kaukasiska maffian som medlar i konflikter.
Bland annat det har författaren och journalisten Liza Alexandrova-Zorina skrivit om i sin reportagebok "Imperiets barn". Boken handlar om ett ryskspråkigt parallellsamhälle i Sverige, där folk från postsovjetiska länder lever på egna villkor.
Hon tror att situationen är ungefär densamma i Finland.
– En del av de jag intervjuat har sagt att de arbetade i Norge eller Finland innan de kom till Sverige. Andra har sagt att de funderar på att åka till Finland.
Liza avslöjade ett ryskt parallellsamhälle i Sverige – tror att situationen är liknande i Finland
Ekorrhjulet med vardag och familj lockade inte Julia Byggmästar och Jonas Gunell ännu. De tog tag i saken och åkte till svenska Borgafjäll och lössnön som de älskar att plöja med sina snöskotrar.
– Vi tänkte att det är nu eller aldrig. Det var liksom the final countdown för oss. Vi visste att vi inte har många år på oss att göra det vi verkligen vill.
Jonas och Julia från Esse lever sitt drömliv på snöskoter i svenska fjällen: "Nu eller aldrig"
Amanda Jansson var tveksam till att spela huvudrollen i "Stormskärs Maja". Nu har filmen fått större betydelse för henne än hon kunnat föreställa sig.
– Varje dag får jag fina meddelanden av personer som sett filmen. Det är så roligt att folk uppskattar den.
Innan Jansson fick rollen hade hon aldrig hört historien om Maja.
– Jag trodde att jag skulle spela en snäll gumma som inte gör så mycket väsen av sig. Det lät lite trist.
Amanda tvivlade på sin roll – nu gör filmen "Stormskärs Maja" succé
Alexandra Sandholms bror André Stenfors dog i lavinolyckan i Norge för fem år sedan. Nu gör hon sitt bästa för att gå vidare och leva ett liv som gör henne lycklig. Det hade André velat.
– Det är klart att man måste få gråta och vara nere i träsket ibland, men jag kan inte stanna där utan måste leva mitt liv. André om någon visste hur man gör för att njuta av livet och jag försöker ta lärdom av honom.
Alexandra om sorgen efter sin bror: "Jag tar inte saker för givet längre"
Femåringen tog farväl av sin mor, steg på tåget ovetande om att de skulle ses nästa gång elva år senare. Juhani Martikainen var ett av de 70 000 krigsbarn som skildes från sin familj och skickades till Sverige, undan kriget och misären i Finland.
– Jag kom till en lugn och stabil familj, mycket bra på alla sätt. Gården var självförsörjande och alla hjälpte till med det som man kunde.
Juhani var fem år när han skickades som krigsbarn till Sverige – "Jag fick ett gott hem"
Felicia Antfolks föräldrar skilde sig när hon var 11 år. Sedan dess har hon bott veckovis hos föräldrarna tills hon flyttade till ett internat i Nykarleby. Vid sidan av pojkvännen och vännerna, har hon många vuxna och syskon i sitt liv.
– Före skilsmässan bråkade jag och mina småbröder mycket. Det förändrades när våra föräldrar skilde sig. Kanske kände vi att vi behöver hålla ihop.
Felicia, 17, om livet med bonusfamilj: "Kändes läskigt i början – nu är det skönt"
Vad är det bästa du någonsin hittat på en resa? Kanske det är en souvenir, eller en restaurang där du åt en riktigt god måltid? Kanske du fick ett minne för livet?
Jenna Wilhelmsson, 40, hittade något utöver det vanliga under sin resa till Thailand. Hon hittade en ny hobby.
– Det var faktiskt tack vare min fästman som jag började med muay thai, säger hon.